Προσχέδιο οδικού χάρτη διαχείρισης του κορωνοϊού για τους μήνες που ακολουθούν ετοίμασε το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο θα σταλεί στα εμπλεκόμενα μέρη περιλαμβανομένου του ΟΚΥπΥ, θα τύχει μελέτης πριν από την προώθησή του στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για αξιολόγηση και υποβολή εισηγήσεων.
Το τελικό σχέδιο θα τεθεί ενώπιον του υπουργού Υγείας προς έγκριση και θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.
Αποφάσεις αναμένονται περί τα τέλη του μήνα και πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ελλάδα. Φοβούνται έξαρση της παραλλαγής «Κένταυρος» τον Σεπτέμβρη.

Ανοιχτό ενδεχόμενο να σημειωθεί έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα λόγω της πιθανής εμφάνισης της παραλλαγής «Κένταυρος», άφησε ο καθηγητής Περιβαλλόντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Ο καθηγητής με βάση τις επιδημιολογικές του προβλέψεις τόνισε πως προς τα τέλη Σεπτέμβρη υπάρχει μέγαλη πιθανότητα να δούμε μια αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω του συγκεκριμένου στελέχους του κορoναϊού, χαρακτηρίζοντάς μάλιστα αυτό το σενάριο «ρεαλιστικό».
Η υποπαραλλαγή Κένταυρος όπως σημείωσε, είναι 18,5% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Όμικρον 4-5.
Για τις επόμενες ημέρες ωστόσο ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση με μικρές διακυμάνσεις, μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στις αρχές Σεπτέμβρη τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν κάτω από 6.000.