Μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που προμηνύεται για τη Γερμανία το ένα μετά το άλλο, τα μνημεία και τα δημόσια κτίρια στο Βερολίνο χαμηλώνουν τα φώτα για εξοικονόμηση ενέργειας, την ώρα που οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές ενέργειας φουσκώνουν τους λογαριασμούς στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά ανεβάζοντας τον πληθωρισμό και το κόστος της καθημερινότητας στα ύψη.
Στα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι Γερμανοί έρχεται και ένα νέο χαράτσι στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου. Η έκτακτη εισφορά που θα φτάνει τα 2,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανά ώρα ήταν αναγκαία, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ο Όλαφ Σόλτς ζητά περισσότερο φυσικό αέριο από τη Νορβηγία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ζήτησε από την κυβέρνηση στο Όσλο να επεκτείνει την παραγωγή φυσικού αερίου προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από τη Ρωσία. Από την πλευρά της νορβηγικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε τόνισε ότι η χώρα του «προσφέρει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της», έχει ήδη αυξήσει την παραγωγή της κατά 10%, ενώ διευκρίνισε ότι η ασφαλής αύξηση της παραγωγής δεν αποτελεί αποκλειστικά πολιτική απόφαση, καθώς θα πρέπει να συμφωνήσουν οι ενδιαφερόμενες εταιρίες