Ρωσικός βομβαρδισμός στο χημικό εργοστάσιο Αζότ στην πόλη Σεβεροντονέτσκ, πάνω στη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, προκάλεσε ισχυρή πυρκαγιά μετά τη διαρροή τόνων πετρελαίου, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχι Γκαϊντάι.
Μιλώντας στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γκαϊντάι δεν είπε αν κατασβέστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο, όπου εκατοντάδες πολίτες έχουν βρει καταφύγιο.
Δήλωσε μόνο ότι οι μάχες είναι αδιάκοπες στο Σεβεροντονέτσκ Οι ουκρανικές αρχές να εκτιμούν πως ο αριθμός των αμάχων που κρύβονται στο εργοστάσιο είναι 800.
Σε μια άλλη εξέλιξη, όπως δημοσιοποιήθηκε, ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς θα ταξιδέψει στο Κίεβο μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στα τέλη Ιουνίου.

Επιστροφή Ουκρανών προσφύγων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι 2,5 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο όταν και έγινε η ρωσική εισβολή.
Ο Οργανισμός ανέφερε επίσης ότι 5,5 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν καταφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τότε που άρχισε ο πόλεμος.