Το λεγόμενο πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας Τουρκίας – ψευδοκράτους, η κατάσταση στο Βαρώσι και το Κυπριακό, βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας παράνομης επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, στα κατεχόμενα.
Αύριο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει, μεταξύ άλλων, επαφές με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, στη μία και 30 μετά το μεσημέρι. Αναμένεται, επίσης, να συναντηθεί και με άλλα στελέχη της ψευδο-κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ουνάλ Ουστέλ.
Σύμφωνα με μερίδα του τουρκοκυπριακού τύπου, η μη προγραμματισμένη παρουσία Τσαβούσογλου στην κατεχόμενη Κύπρο, εντάσσεται – κυρίως – στην στρατηγική προσπάθεια της Άγκυρας να διασκεδάσει τις αντιδράσεις τις οποίες έχει προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, το ούτω καλούμενο οικονομικό πρωτόκολλο Άγκυρας – ψευδοκράτους.
Σήμερα, στις έξι και 30 το απόγευμα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Λάπηθο, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με πολίτες.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναχωρεί από τα κατεχόμενα αύριο.