Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν σχολιάζει τις εν εξελίξει έρευνες σε σχέση με τη φερόμενη εμπλοκή Ευρωβουλευτών σε σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές, δήλωσε σε ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η κ. Μέτσολα αναφερόταν στις συλλήψεις και προσαγωγές που έγιναν την Παρασκευή από τις βελγικές αρχές, που είναι αρμόδιες για τέτοια θέματα στις Βρυξέλλες, μεταξύ των οποίων και της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή.

Στην υπόθεση, την οποία τα βελγικά και διεθνή ΜΜΕ συνδέουν με προσπάθεια άσκησης επιρροής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Κατάρ, εμπλέκονται επίσης ο νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Λούκα Βισεντίνι, ο πρώην Ιταλός Ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Αντόνιο Πανζέρι και ο τέως βοηθός του κ. Πανζέρι, σημερινός συνεργάτης των Σοσιαλδημοκρατών και σύντροφος της κ. Καϊλή.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «στέκεται σθεναρά ενάντια στην διαφθορά» ανέφερε η Μαλτέζα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε οποιεσδήποτε εν εξελίξει έρευνες, εκτός να επιβεβαιώσουμε πως έχουμε συνεργαστεί και θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις σχετικές αρχές επιβολής του νόμου και δικαστικές αρχές» πρόσθεσε.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη να πάρει τον δρόμο της», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ