Απόρριψη υγρών αποβλήτων στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού καταγγέλλει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει ότι το Κίνημα έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών για ρύπανση στις θάλασσες του νησιού μας.

«Από τη Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Γερμασόγειας, έφτασε κοντά μας η καταγγελία για απόρριψη υγρών αποβλήτων στη θάλασσα.  Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου προκάλεσαν οργή σε πολλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες μας. Είναι πραγματικά μια απαράδεκτη εικόνα με τα λύματα στην θάλασσα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, έχει αποστείλει επιστολή στον υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή, ζητώντας ενημέρωση για την έκταση της ρύπανσης όπως και για το είδος της. «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν την εν λόγω καταγγελία, ενώ παράλληλα πρέπει να κατανοήσουν ότι η δημόσια υγεία και η ποιότητα ζωής των πολιτών είναι υπεράνω των όποιων συμφερόντων. Επιτέλους αυτοί οι ασυνείδητοι που ρυπαίνουν θα πρέπει αν πληρώσουν. Η ατιμωρησία, τους αποθρασύνει ακόμα περισσότερο», τονίζεται στην ανακοίνωση.