Την καλύτερη μηνιαία επίδοση επιβατικής κίνησης από το 2017, οπόταν ανέλαβε τη διαχείριση του τερματικού επιβατών, κατέγραψε η DP World Limassol τον περασμένο Οκτώβριο, υποδεχόμενη 31 κρουαζιερόπλοια και περί τους 48.000 επιβάτες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, οι επιβάτες κατέφθασαν στο νησί από πολλές χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Νότια Αμερική, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ινδονησία, η Αυστραλία, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το εύρος σε ό,τι αφορά τις χώρες προέλευσης, κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό για το μελλοντικό τουριστικό ρεύμα, καθώς σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), έξι στους 10 επιβάτες τείνουν να επιστρέφουν, για μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές, σε έναν από τους προορισμούς που έχουν επισκεφθεί στο πλαίσιο της κρουαζιέρας τους», προστίθεται.

Οι επιβάτες, συνεχίζει η ανακοίνωση, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη της Λεμεσού καθώς και να συμμετάσχουν σε οργανωμένες εκδρομές σε διάφορα μέρη ενδιαφέροντος σε όλο το νησί, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Πολλοί επισκέπτες επέλεξαν τα κρασοχώρια της Λεμεσού, ενώ μεγάλη ζήτηση είχαν οι εκδρομές στο κάστρο της Πάφου και το Τρόοδος.

Τον Οκτώβριο και στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού, η DP World Limassol και ο Δήμος Λεμεσού διοργάνωσαν επίσης εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα, όπως παλουζέ και γλυκά του κουταλιού, ενώ βίωσαν από κοντά την εμπειρία του κυπριακού εθίμου πατήματος των σταφυλιών, με τη συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Simon Pitout, δήλωσε ότι οι επιδόσεις Οκτωβρίου είναι αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων και στοχευμένων προσπαθειών της εταιρείας, σε συντονισμό με την κυβέρνηση και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, να αναπτύξουν τον τομέα μέσα από τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων με μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας.

«Ο τομέας της κρουαζιέρας γνωρίζει σημαντική άνθηση και παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή, είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια», είπε.

Ανέφερε επίσης πως, «μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένουμε πως θα έχουμε διαχειριστεί την άφιξη 200 συνολικά κρουαζιέρων, ενώ έχουμε ήδη δεχτεί περίπου 200 κρατήσεις για το επόμενο έτος, αριθμοί που επιβεβαιώνουν την καθιέρωση του λιμανιού Λεμεσού ως βασικού κόμβου κρουαζιέρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ