Σε διάβρωση του σίδερου και του μπετόν του μπαλκονιού στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην Πάφο, οφείλεται η υποχώρηση του στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τριών εργατών από την Γκάνα, όπως προκύπτει από τις έρευνες της Αστυνομίας σε συνεργασία με την  Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Οι έρευνες που συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί κατέρρευσε το μπαλκόνι που παρέσυρε και τα δύο πιο κάτω από αυτό, ενώ ομάδα διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προέβη σε εκτεταμένη έρευνα στα χαλάσματα και στο καταπλακωμένο όχημα, χωρίς να ανευρεθεί άλλος τραυματίας.

Η πολυκατοικία που έχει ανεγερθεί πριν από σαράντα και πλέον χρόνια δεν έτυχε καμίας συντήρησης για πολλά χρόνια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, που την είχε επισκεφθεί παλαιότερα και προέβει σε συστάσεις.

Ο Δήμαρχος Πάφου σε δηλώσεις του από το πρωί σε διάφορα ΜΜΕ, χαρακτήρισε τρώγλες τα διαμερίσματα στην πολυκατοικία κι επισήμανε πως αν στα πιο κάτω μπαλκόνια υπήρχαν άτομα, πιθανόν να θρηνούσαμε θύματα.

Ο δήμαρχος Πάφου είπε ακόμη πως στο συγκεκριμένο διαμέρισμα διέμεναν οκτώ άτομα.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος επισήμανε ότι στην Πάφο λειτουργούν 30 με 40 υποστατικά παλιάς κατασκευής, στα οποία στοιβάζονται μετανάστες, προσθέτοντας πως αυτό συμβαίνει επειδή  «φιλάργυροι ιδιοκτήτες» κατά την έκφραση του, παίρνουν 80 με 100 ευρώ ανά κεφαλή.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανήγγειλε πως οι υπηρεσίες του Δήμου  θα προχωρήσουν σε έξωση 300 ατόμων από πρώην ξενοδοχείο που κρίθηκε ακατάλληλο από την πολεοδομική αρχή, προκειμενου να εκθέσουν τις αρμοδιες κρατικές υπηρεσίες που είναι αρμόδιες να εξεύρουν χώρο στέγασης για τους επηρεαζόμενους και δεν συνεργάζονται.

Υποστήριξε ότι το κράτος  τελεί υπο σύγχιση αναφορικά με το μεταναστευτικό, τονίζοντας πως είναι ρατσιστικό αυτό που συμβαίνει στην Πάφο με Ελληνοκύπριους που θυσαυρίζουν στοιβάζοντας μετανάστες σε πολυκατοικίες που θέλουν χάλασμα, μάλιστα με συνεργό το κρατος που πληρώσει σε κάποιες περιπτώσεις τα ενοίκια.

Αναφέρθηκε δε σε διαμέρισμα που ενοικιάζεται σε 14 άτομα για 1400 το μήνα, 100 για τον κάθε ένοικο, ενώ θα έπρεπε να ενοικιαζεται για 200 ευρώ συνολικά.

«Μόνο μεθυσμένος με αλκοόλ η υπό την επήρρεια ναρκωτικών μπορεί κάποιος να κοιμηθεί σε τετοιους χώρους» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως θα κλάψουμε επι των ερειπίων, αν δεν γίνει κάτι.