Δύσκολη ήταν και η χθεσινή μέρα για την κυπριακή αποστολή που επιχειρούσε σε απόκρημνα σημεία στο Φλαμπούρι, στο όρος Πάρνηθα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Ολίβια Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι η κυπριακή αποστολή είναι πανέτοιμη να συνδράμει στην αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εύβοια.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι η εργασία τους ήταν ιδιαίτερα κοπιαστική, αφού για να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες αναζωπυρώσεις προχωρούσαν σε αναρρίχηση και πεζοπορία μέσα σε εκτάσεις με απότομη κλήση και πυκνή βλάστηση.
 
«Την ίδια στιγμή, έπρεπε να μεταφέρουν στην πλάτη τους τον ατομικό σάκο πυρόσβεσης γεμάτο με νερό. Αντιμετώπισαν μεγάλο αριθμό αναζωπυρώσεων με την κάθε μια από αυτές να έχει τη δική της ιδιαιτερότητα. Το πέρας της μέρας τους βρήκε εξουθενωμένους, αλλά ικανοποιημένους για το αποτέλεσμα», σημείωσε.
 
Ερωτηθείσα για τη νέα αποστολή της κυπριακής ομάδας, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι σήμερα, παρά την κούρασή τους, δηλώνουν πανέτοιμοι να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εύβοια, όπως τους έχει ζητηθεί. 
 
Σε ερώτηση για την κατάσταση του τραυματία, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι ο τραυματίας της κυπριακής αποστολής, ο οποίος έχει τεθεί εκτός επιχειρήσεων, αξιοποιείται στο τοπικό συντονιστικό κέντρο ως σύνδεσμος του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος με την κυπριακή αποστολή που επιχειρεί στο πεδίο.
 
Σύμφωνα με διασώστη, ο οποίος βρίσκεται στην κυπριακή αποστολή, «η κούραση και μικροτραυματισμοί εμφανείς σε όλη την αποστολή αλλά η αποφασιστικότητα, η τιμή και η περηφάνια δεν μας εγκαταλείπουν ποτέ. Οπουδήποτε μας έχουν ανάγκη, θα είμαστε εκεί» και κάνει ειδική μνεία και στις οικογένειες τους που τους στερούνται αυτές τις ημέρες.