Πυρκαγιά ξέσπασε, γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι, σε δύσβατη περιοχή ανατολικά της Κοινότητας Κοιλάνι, στην επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, για τη φωτιά ανταποκρίθηκαν πέντε οχήματα από την πόλη και επαρχία Λεμεσού.

Όπως είπε ο κ. Κεττής, ενεργοποιήθηκαν πέντε εναέρια μέσα, ενώ προστίθενται και δυνάμεις από το Τμήμα Δασών.

Ο κ. Κεττής σημειώνει ότι η φωτιά εξαπλώνεται γρήγορα και προς τα βορειοδυτικά.

Ο κ. Κεττής σε νεότερη ανάρτησή του στην πλατφόρμα “Χ” αναφέρει ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενισχύει τις δυνάμεις της με άλλα δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ενισχύονται και οι επίγειες δυνάμεις από το Τμήμα Δασών.

Επιπρόσθετα, η εθελοντική ομάδα Support Cy ετοιμάζει για αποστολή ομάδες πυρόσβεσης.

Ανατράπηκε πυροσβεστικό όχημα που μετέβαινε στο σημείο της πυρκαγιάς

Εκτός μάχης με τις φλόγες στο Κοιλάνι Λεμεσού τέθηκε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο ανατράπηκε, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί μελών του Τμήματος Δασών.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπός Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, «κατά την εξέλιξη και καταπολέμηση της πυρκαγιάς, ανατράπηκε πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών με τρία μέλη ως πλήρωμα».

Εκ πρώτης όψεως, προσθέτει, φαίνεται να υπάρχουν μόνο μικροτραυματισμοί, ενώ ασθενοφόρο κλήθηκε στην περιοχή για παροχή Πρώτων Βοηθειών και αν κριθεί αναγκαίο, μεταφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σημειώνεται ότι η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κεττή, στην περιοχή σπεύδει ο Αντιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Λογγίνος.