Το μέγεθος και η σημασία του μέχρι στιγμής παραχθέντος έργου επιβεβαιώνουν τη βούληση της κυβέρνησης για μετεξέλιξη της Αστυνομίας, μέσα από τολμηρές αποφάσεις και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο και αποδοτικό οργανισμό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας πως κατά το 2019 υπήρξε μείωση του αριθμού των υποθέσεων σοβαρών αδικημάτων και αύξηση στο ποσοστό εξιχνίασής τους.

Μιλώντας κατά την τελετή διορισμού του νέου Αρχηγού και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου και Χρήστου Μαυρή, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «η συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης πέτυχε, μέσα από τις καινοτόμες προσεγγίσεις, που ακολουθήσαμε, την αναβάθμιση για πρώτη φορά από το 1960 των δομών της Αστυνομίας αλλά και την προαγωγή της λειτουργικής και επιχειρησιακής επάρκειας και αποτελεσματικότητας του σώματος και των μελών του».

Σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, που περιλαμβάνει τον σχεδιασμό ενός σύγχρονου μοντέλου αστυνόμευσης και επιχειρησιακής λειτουργίας, ενός σύγχρονου πλαισίου διαχείρισης της μάθησης και ανάπτυξης, καθώς και ενός νέου πλαισίου διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Παράλληλα, επεσήμανε πως «χωρίς αμφιβολία υπήρξαν και υπάρχουν αδυναμίες στη λειτουργία της Αστυνομικής Δύναμης, αδυναμίες που με οδήγησαν και σε οδυνηρές αποφάσεις, παρά ταύτα δεν παραγνωρίζω κανενός τη θετική προσφορά».

Από την πλευρά του, ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, είπε πως «με βαθύ το αίσθημα ευθύνης, σε συνεργασία με τον Υπαρχηγό κ. Χρήστο Μαυρή που διορίζεται σήμερα, την υπόλοιπη ηγεσία και όλο το αστυνομικό σώμα, θα εργαστούμε έτσι ώστε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, όπως αυτή πηγάζει από το Σύνταγμα και τις σχετικές νομοθεσίες, με απώτερο στόχο τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας».

«Οφείλουμε στους συμπολίτες μας διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανάπτυξης», υπογράμμισε, και σημείωσε πως «προτεραιότητά μας είναι η εμπέδωση συνθηκών ασφάλειας στην κοινωνία μας, αφού η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και της άσκησης των δικαιωμάτων των πολιτών».

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, ο απερχόμενος Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης και άλλα μέλη της ηγεσίας της αστυνομικής δύναμης.

ΚΥΠΕ