Γκρίζα σημεία φαίνεται να υπάρχουν σε σχέση με το φονικό με θύματα τη Νίκη Σιεφταλή, 44 χρόνων και τον Χριστάκη Χριστοδούλου, 56 χρόνων, το οποίο διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία, μετά τον εντοπισμό των σορών τους χθες βράδυ, στο διαμέρισμα του 56χρονου στη Λακατάμια.

Το αν πρόκειται για υπόθεση φόνου και αυτοχειρίας ακόμη παραμένει αναπάντητο, ενώ, όπως ανέφερε στον σταθμό μας υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα ποιος πυροβόλησε ποιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο θύματα διατηρούσαν σχέση, όμως τον τελευταίο καιρό βρίσκονταν σε διάσταση.

Ο άνδρας φέρει τραύμα από κυνηγετικό όπλο στο στήθος και η γυναίκα φέρει τραύμα στον λαιμό. Επιπλέον, στη σκηνή βρέθηκε αποχαιρετιστήριο σημείωμα ενός εκ των δύο θυμάτων, το οποίο παραπέμπει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τις έρευνες ως προς το τι συνέβη. Το εν λόγω σημείωμα παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις με την Αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες και να επιχειρεί να εξακριβώσει τις ακριβείς συνθήκες του εγκλήματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση από το ΚΥΠΕ εάν εξετάζεται και το ενδεχόμενο δολοφονίας και αυτοχειρίας, απάντησε ότι «σίγουρα είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο το οποίο διερευνάται, ενώ με τα μέχρι τώρα δεδομένα εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αποκλείεται η εμπλοκή τρίτου προσώπου» .

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, η 44χρονη και ο 56χρονος εντοπίστηκαν αναίσθητοι, με τραύματα στο σώμα, στις 9:30 το βράδυ, από συγγενικό πρόσωπο του Ελληνοκύπριου θανόντος. Στη σκηνή έσπευσαν για εξετάσεις μέλη της Αστυνομίας και οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το θάνατο της 44χρονης και του 56χρονου, ενώ διενέργησαν αυτοψία στη σκηνή.

Τα τραύματα που αυτοί έφεραν στο σώμα, πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από πυροβολισμό, ενώ στη σκηνή, η οποία παραμένει αποκλεισμένη για συνέχιση των εξετάσεων, εντοπίστηκε κυνηγετικό πυροβόλο όπλο. Εξετάσεις DNA από τη σκανδάλη του κυνηγετικού αναμένεται να δώσουν απαντήσεις, σε συνδυασμό με διάφορα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από τη σκηνή. Αύριο Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι νενομισμένες νεκροτομές επί των δύο σορών.