«Ιστορική» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα για το ΓεΣΥ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού από σήμερα ξεκινά η Β’ Φάση η οποία προνοεί την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως σήμερα είναι μία μέρα για την οποία όλοι μας, πολίτες, κυβέρνηση, κόμματα και θεσμοί, θα πρέπει να νιώθουμε περήφανοι.

«Είναι μία πραγματικά ιστορική μέρα, γιατί υλοποιούμε ένα όραμα δεκαετιών για τη χώρα μας, γιατί ολοκληρώνεται, με την έναρξη υλοποίησης της δεύτερης του φάσης, το Γενικό Σύστημα Υγείας. Ένα σύστημα που έλειπε για δεκαετίες», επεσήμανε ο Πρόεδρος.

Μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Πρόεδρος αναφέρει ότι, λίγο πριν τη φάση εξόδου από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19, είναι περήφανος για «όσα όλοι μαζί πετύχαμε».

«Είναι η καλύτερη στιγμή, τώρα που το σύστημα υγείας της χώρας μας αποκτά την αυτοπεποίθηση που του έλειπε για τόσα χρόνια, να κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας το καθολικό, αποτελεσματικό και αλληλέγγυο σύστημα υγείας που για δεκαετίες οραματιζόμασταν».

Από σήμερα η χώρα μας στον τομέα της υγείας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από τις πλέον προηγμένες χώρες στον κόσμο, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος εκφράζει τη βεβαιότητά του πως, παρά τις δυσκολίες που αρχικά θα αντιμετωπίσουμε, με υπομονή από όλους και κατανόηση, θα ξεπεραστούν τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.

Τέλος, ο Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό στον τομέα της υγείας, είπε ότι η χώρα μας τους εμπιστεύεται και θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους για να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.