Πριν το τέλος του μηνός αναμένονται οι απαραίτητες εγκρίσεις για την ανέγερση 500 κλινών φοιτητικών εστιών στον χώρο του πρώην οικισμού του Βερεγγάρια, δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ.

Ο κ. Παναγιώτης Ζαφείρης επισήμανε ότι η χρηματοδότηση θα έρθει από εξωτερικά δάνεια από την Ευρωπαϊκή τράπεζα και οι εστίες θα ανεγερθούν σε βάθος τριών με τεσσάρων χρόνων από σήμερα, ενώ περίπου το ένα τρίτο των φοιτητών θα μπορούν να στεγαστούν σε αυτές τις εστίες.

Για το θέμα αυτό όπως ανέφερε  σήμερα ενέκρινε σχέδιο το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση πριν από το κλείσιμο της για το καλοκαίρι.

Η μόνη διέξοδος για το ΤΕΠΑΚ είναι η περεταίρω ανάπτυξη του σε άλλες πόλεις δήλωσε ακόμα ο πρύτανης του πανεπιστημίου, σημειώνοντας ότι για μια νέα ανάπτυξη που θα έφερνε άλλους χίλιους φοιτητές στο κέντρο της Λεμεσού θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα αυξημένα ενοίκια και το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης ανέφερε ο κ. Ζαφείρης, καταβάλλεται προσπάθεια για δημιουργία του δεύτερου πόλου του πανεπιστημίου στον τομέα του παλιού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου θα δημιουργηθεί σχολή υγείας, με απώτερο σκοπό ένα πρότυπο κέντρο υγείας σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ.

Ο πρύτανης σημείωσε ακόμα, ότι το Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σταδιακά και εντός της πόλης διατηρώντας 20 με 30 κτήρια στην πλειοψηφία τους ενοικιαζόμενα.

Σε ό,τι αφορά την μεταφορά του τμήματος μαγειρικής στην Πάφο ο κ. Παναγιώτης Ζαφείρης, ανέφερε ότι το κτήριο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και θα μεταφερθούν την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 250 φοιτητές του πρώτου έτους από το ΑΞΙΚ και σε πλήρη ανάπτυξη το τμήμα θα ξεπεράσει τους 700 φοιτητές.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ: