Υπό τον φόβο να ξεσπάσει ένα πέμπτο κύμα της πανδημίας στην Κύπρο και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από κάποια μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής σε σχέση με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, πραγματοποιείται την Δευτέρα σύσκεψη του υπουργού με τους επιστήμονες.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα θα συζητήσει με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, η οποία παρουσιάζει επιδείνωση το τελευταίο διάστημα.

Μέλη της Επιτροπής υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αποφασιστεί να λάβουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου και όλα τα άτομα άνω των 18 ετών, κάτι το οποίο εξετάζεται από τον Υπουργό.

Άλλα μέλη ζητούν επανασχεδιασμό των μέτρων και να γίνουν ενέργειες οι οποίες θα βοηθήσουν στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Για την ώρα, οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει περαιτέρω μέτρα κατά της πανδημίας αφού η κατάσταση χαρακτηρίζεται διαχερίσιμη.

Σύμφωνα με την Εθνική Αναφορά που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες διαφαίνεται η αυξητική τάση στις ημερήσιες διαγνώσεις και η μικρή αύξηση, προς το παρόν, στις νοσηλείες.

Παράλληλα υπάρχει αύξηση στην αθροιστική επίπτωση σε όλες τις Επαρχίες και ιδιαίτερα στην Πάφο και στην Αμμόχωστο ενώ η πλέον επιβαρυμένη σε διαγνώσεις ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με την εθνική αναφορά είναι εκείνη των 10-19 ετών.