Ικανοποιημένη σε γενικές γραμμές είναι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ όσα προβλήματα εντοπίζονται προωθούνται προς επίλυση τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της επιτροπής, Παύλος Μυλωνάς.

Η περιοδεία των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας στα σχολεία της ελεύθερης Κύπρου, συνεχίστηκε σήμερα στην ορεινή Λεμεσού και συγκεκριμένα στο περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Κυπερούντας, στο περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Αγρού «Νέαρχου Κληρίδη», στο Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού, στο Δημοτικό Σχολείο Πελενδρίου και στο περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Τριμήκληνης.

«Τα προβλήματα είναι αυτά που συναντούμε σε όλη την Κύπρο, προβλήματα συντήρησης σχολικών κτιρίων, προβλήματα με αλλόγλωσσους μαθητές, με λειωμένες τάξεις και αποθήκες, έλλειψη χώρων και κάποια προβλήματα με ελλείψεις εκπαιδευτικών στα ολοήμερα δημοτικά, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές», ανέφερε ο κ. Μυλώνας.

Τα προβλήματα που καταγράφηκαν σήμερα, συνέχισε, θα προωθηθούν στο άμεσο μέλλον προς επίλυση τους, ως επίσης και όλα τα προβλήματα που θα εντοπιστούν στις επισκέψεις της επιτροπής σε σχολεία, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σε γενικές γραμμές, υπέδειξε ο Παύλος Μυλωνάς, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας είναι ικανοποιημένη και «είμαστε σε συνεννόηση για να επιλύσουμε θέματα που, μπορεί να μοιάζουν μικρά, αλλά είναι σημαντικά για τους γονείς και τους μαθητές».

Εξάλλου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής του Επαρχιακού Γραφείου Λεμεσού, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Στέλιος Θεοφίλου, είπε πως η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

«Τα παιδιά είναι όλα στις τάξεις τους, οι εγκαταστάσεις είναι σε καλά επίπεδα και δεν έχουμε μεγάλα εργοτάξια σε σχολεία, ενώ καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να καλυφθούν όλες οι διδακτικές περίοδοι», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει μικρός αριθμός κενών διδακτικών ωρών που προκύπτουν όταν συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί ενημερώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται για το διορισμό τους.

Οι επισκέψεις έγιναν στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, της ΠΟΕΔ,  και των κατά τόπους κοινοταρχών, διευθύνσεων και συνδέσμων γονέων των σχολείων.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει ότι κατά τις σημερινές επισκέψεις των μελών της επιτροπής στα σχολεία της ορεινής Λεμεσού, τέθηκε το θέμα κάλυψης του κόστους σίτισης των παιδιών των ολοήμερων σχολείων, κάλυψης του κόστους των μεταφορικών κατά τις εκπαιδευτικές εκδρομές των παιδιών και ο εμπλουτισμός των μαθημάτων που προσφέρονται στα Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και τα υλικοτεχνικά θέματα που ταλανίζουν τα συγκεκριμένα σχολεία, αναφέρει η Συνομοσπονδία, όπως η συντήρηση των αιθουσών, η κατασκευή αίθουσας πολλαπλής χρήσης και στεγάστρου για τα παιδιά και η ολοκλήρωση των υφιστάμενων έργων στο Δημοτικό Σχολείο Κυπερούντας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ