Η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, σε γραπτή της δήλωση αναφέρει ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ανώτερος αξιωματικός, που αναφέρεται στις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της κ. Δράκου παραδόθηκε προ ολίγου το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή σχετικά με την έρευνα που αφορούσε στις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, εναντίον ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας.

«Όπως είναι γνωστό, με σκοπό τη διασφάλιση της ακεραιότητας, της αποτελεσματικότητας της έρευνας και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, αποφασίστηκε η διαθεσιμότητα του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή. Με την παράδοση του πορίσματος, οι λόγοι για τους οποίους ο αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα έχουν εκλείψει», σημειώνει η κα. Δράκου.

«Δεδομένου ότι δεν λαμβάνω γνώση του περιεχομένου του πορίσματος, αναμένω να τύχω σχετικής ενημέρωσης από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αφού το μελετήσει, ώστε να ενεργήσω ανάλογα», προσθέτει.

Λίγο νωρίτερα  ο νομικός σύμβουλος του Μιχάλη Κατσουνωτού σε επιστολή του είχε αναφέρει ότι οικειοθελώς θα συνεχίσει να απέχει από τα καθήκοντά του, λαμβάνοντας άδεια απουσίας, ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, εν αναμονή της τελικής απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα, μετά την παράδοση του πορίσματος του ποινικού ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, σε σχέση με τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους.

Έκανε λόγο για “λαϊκά δικαστήρια, ασύστολα ψεύδη και σεναριολογία, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και σπίλωσης του ονόματος του” Διοικητή της ΥΚΑΝ.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή προς τα ΜΜΕ, ο δικηγόρος Μόδεστος Πογιατζής σημειώνει πως «ο απόλυτος σεβασμός μας, ως προς τη διεξαχθείσα έρευνα και τις συναφείς διαδικασίες, διαφάνηκε μέσα από τις ενέργειες μας, αλλά και την απόλυτη στάση σιωπής που τηρήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως αδυναμία».

Αποτέλεσε, συνεχίζει, ξεκάθαρη επιλογή του εντολέα μας, σεβόμενος τους θεσμούς, να τηρήσει την ίδια στάση σιωπής «στις επί καθημερινής βάσεως ανελέητες προκλήσεις, αήθεις επιθέσεις, ασύστολα ψεύδη και σεναριολογία, που έλαβαν χώρα στην προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος του» και προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση βαραίνουν και αφήνουν εκτεθειμένους όσους τις προκάλεσαν, οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να τις αντιμετωπίσουν».