Σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με τον Δήμαρχο, Κύπρο Ανδρονίκου να δηλώνει ότι η ποσότητα βροχής ήταν τέτοια που οι οχετοί και τα αντιπλημμυρικά έργα δεν μπορούσαν να τα απορροφήσουν και να τα οδηγήσουν έξω από την Κοινότητα.

Σε μια πρώτη αποτίμηση στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε το πρωί ο κ. Ανδρονίκου ανέφερε πως «γύρω στα 3-4 σπίτια έχουν πλημμυρίσει σε κάποιο βαθμό. Συνήθως είναι σπίτια τα οποία είναι κάτω από την στάθμη του δρόμου. Από αύριο θα καλέσουμε την Επαρχιακή Διοίκηση και τους λειτουργούς της να επισκεφθούν την περιοχή και να καταγράψουν τις οποιεσδήποτε ζημιές έχουν υποστεί αυτοί οι άνθρωποι ούτως ώστε να αποζημιωθούν» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

Από το πρωί συνεργεία του Δήμου εργάζονται για να βοηθήσουν τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα συνεπεία των βροχών, ενώ σε κάποιες δύσκολες περιπτώσεις ανταποκρίθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 33 κλήσεις, τα μέλη της οποίας προχώρησαν σε αποπαγίδευση ηλικιωμένης η οποία είχε εγκλωβιστεί στην οικία της, σε άντληση νερού από οικίες και αυλές, από υποστατικά και υπόγεια, σε άνοιγμα οχετών όμβριων υδάτων, ρυμουλκήσεις οχημάτων, αποπαγιδεύσεις οδηγών, και μετακίνηση δέντρων που εκριζώθηκαν από δυνατούς άνεμους.