Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο προκάλεσαν σωρεία προβλημάτων σε όλες τις πόλεις.

Λόγω των σφοδρών ανέμων, υπήρξαν πτώσεις δέντρων σε διάφορα σημεία όπως σε καλώδια της ΑΗΚ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και πολλές διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπήρξαν και πολλές μετακινήσεις κατασκευών από ευτελή υλικά, οι οποίες παρασύρθηκαν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 15 κλήσεις για παροχή βοήθειας από την θεομηνία, εκ των οποίων οι δέκα αφορούσαν την Επαρχία Λεμεσού, οι 3 την Πάφο και δύο την Λευκωσία.

Επί ποδός βρίσκονται συνεργεία της ΑΗΚ για αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε δηλώσεις της στο ΚΑΝΑΛΙ 6 η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου μας ανέφερε ότι λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκαν βλάβες στο Δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης της ΑΗΚ.

 Από πτώση κεραυνού που κατέστρεψε εξοπλισμό της ΑΗΚ σημειώθηκαν δύο βλάβες στην μέση τάση της ΑΗΚ στην περιοχή Κύκκου – Μυληκουρίου, οι οποίες αποκαταστάθηκαν το πρωί.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κυρία Παπαδοπούλου, υπήρξαν πολλές τοπικές βλάβες σε Λεμεσό, Πάφο και Λευκωσία.

Στο μεταξύ στα ορεινά της Κύπρου ψες ήταν μια ιδιαίτερη νύχτα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο συνεργάτη του σταθμού μας Έρικ Κίτα η χιονόπτωση ήταν η πιο ωραία για την φετινή χρονιά αφού ήταν αρκετά έντονη, είχε ηλεκτρική δραστηριότητα ενώ κάποια στιγμή σημειωνόταν και μεγάλο χιονοχάλαζο.

  Όπως μας ανέφερε αυτό που διανύουμε είναι το εντονότερο κύμα ψύχους της φετινής σεζόν, ενώ για μήνα Μάρτιο τέτοιες θερμοκρασίες έχει να συναντήσουμε τα τελευταία 30 χρόνια.