Η διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης, αποδοχής και ενσωμάτωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελούν προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, ανέφερε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, σημειώνοντας την ανάγκη για συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η κ.Ανθούση τέλεσε, απόψε τα εγκαίνια της Δομής Κατοικίας Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Προγράμματος Βραχείας Φιλοξενίας του Συνδέσμου Γονέων Ενηλίκων Ατόμων με Νοητικής Αναπηρία «Απόστολος Λουκάς», στη Λεμεσό.

Στο χαιρετισμό της, η Υφυπουργός είπε πως η ανάγκη για συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι αναγκαία, καθώς αυτές κινούνται ευέλικτα, όπως είπε, και στην περίπτωση του Συνδέσμου, το έργο ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από εννέα μήνες.

Αναφερόμενη στον Σύνδεσμο, σημείωσε ότι για πέραν των 20 χρόνων, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων που βάζουν στο επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών με αναπηρία και διασφαλίζουν την παροχή φροντίδας για τους ενοίκους του, έχει πετύχει να καταξιωθεί στην κυπριακή κοινωνία για το πολύτιμο αυτό έργο του.

« Η τέλεση σήμερα των εγκαινίων της ιδιόκτητης δομής υποστηριζόμενος  Διαβίωσης και Προγράμματος Βραχείας Φιλοξενίας, αποτελεί το επιστέγασμα των μεγάλων προσπαθειών του Συνδέσμου για βελτίωση των υπηρεσιών του προς τους εξυπηρετούμενους του, μέσω πληθώρας προγραμμάτων και δράσεων, αλλά και στενής συνεργασίας με τις κρατικές υπηρεσίες», συμπλήρωσε.

Η έναρξη φιλοξενίας στο νέο χώρο, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, συνέχισε, «αναμφίβολα θα συμβάλει στην καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία των προγραμμάτων του συνδέσμου αφού θα διευκολύνει το προσωπικό, τους φίλους και εθελοντές του Συνδέσμου και θα δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον για τη λειτουργία των εξυπηρετούμενων».

Την ίδια ώρα, η Αναστασία Ανθούση τόνισε ότι «η διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης, αποδοχής και ενσωμάτωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελούν προτεραιότητα για την Κυβέρνηση».