Δυο πρόσωπα κρίθηκαν ένοχα για ανέγερση στον Ύψωνα, παράνομων υποστατικών και λειτουργία μη αδειούχας επιχείρησης, με το δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων να επιβάλλει συνολικό πρόστιμο 17.600 ευρώ και να εκδίδει διάταγμα κατεδάφισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΒΒ, δυο πρόσωπα φέρεται να αγνόησαν τις επίσημες προειδοποιήσεις, από τον Έπαρχο των ΒΒ Ακρωτηρίου, για κατεδάφιση δυο παράνομων κτιρίων και η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο.

Τον περασμένο μήνα, το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κατεδάφισης για τις παράνομες κατασκευές, ενώ επέβαλε πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου και στον διευθυντή της παράνομης επιχείρησης €4.400 και €13.200 αντίστοιχα. 

Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου εντός δυο μηνών, θα απαγγελθεί νέα κατηγορία στα δυο πρόσωπα, προστίθεται.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο έπαρχος των ΒΒ Ακρωτηρίου, Νίκος Μυλωνάς, που ήταν υπεύθυνος της υπόθεσης, επικρότησε το έργο της ομάδας του που επέφερε την καταδίκη και σημείωσε ότι «η βαριά τιμωρία αντικατοπτρίζει τις πολλές ώρες, που πέρασε το προσωπικό του Διοικητηρίου και οι Εισαγγελείς για την αναφορά, τη διερεύνηση και την προσαγωγή αυτής της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου».

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τηρείται ο νόμος και η τάξη στις κοινότητες των ΒΒ και θέλουμε να αποτρέψουμε παράνομες δραστηριότητες όπως αυτές», είπε και πρόσθεσε ότι «εάν οι πολίτες εξασφαλίσουν την κατάλληλη πολεοδομική και οικοδομική άδεια, δεν χρειάζεται να ανησυχούν». 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ