Προστέθηκε ο φόνος εκ προμελέτης στα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία εναντίον του 24χρονου, που τελούσε υπό κράτηση μέχρι σήμερα, για την εξαφάνιση του Άγγελου Περικλέους, 31 χρόνων. 

Όπως δήλωσε το μεσημέρι ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, η κατηγορία προστέθηκε στο αίτημα που υπέβαλε η Αστυνομία στο δικαστήριο για ανανέωση της κράτησης του 24χρονου, μετά την εξασφάλιση νέας σχετικής μαρτυρίας.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εξέδωσε εναντίον του 24χρονου διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας, Υπαστυνόμος, Κώστας Μιχαήλ, ο θείος του 24χρονου χάκερ, 71 χρόνων, σε χθεσινή κατάθεσή του ανέφερε ότι το πρωί της 21ης Απριλίου ο 24χρονος τον επισκέφθηκε στην κατοικία του και υπό την απειλή πιστολιού τον υποχρέωσε να μεταβούν στο Πεδίο Βολής στο Παλιομέτοχο για να κάψουν το όχημα του Περικλέους.

Ανάφερε ακόμη ότι ο 24χρονος του είχε εκμυστηρευτεί, ότι σκότωσε τον Περικλέους με όπλο και ακολούθως τον έθαψε.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, φανέλα και φούτερ που φορούσε ο 24χρονος όταν πήγε να αγοράσει εργαλεία, στις 15 και 18 Απριλίου από πολυκατάστημα στη Λεμεσό, έχουν τον ίδιο χρώμα και λογότυπο με αυτά που εντοπίστηκαν καμένα στο όχημα του Περικλέους.

Ο Χρίστος Αντρέου τόνισε πως οι εξετασεις συνεχίζονται με πολύ εντατικούς ρυθμούς.

Επανέλαβε ότι χθες διεξήχθηκαν εκτεταμένες έρευνες σε σημείο στην περιοχή Ζυγίου και Τόχνης, καλύφθηκαν τρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, χωρίς να εντοπιστεί τίποτα το συγκεκριμένο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έλαβε σήμα για τελευταία φορά το κινητό του Περικλέους, ενώ εντοπίστηκε και όχημα που είχε δανειστεί από άλλο πρόσωπο ο 24χρονος.

Η 59χρονη μητέρα του 24χρόνου, θα κατηγορηθεί για το αδίκημα της συνέργειας μετά την διάπραξη κακουργήματος και θα αφεθεί ελεύθερη.

Σε ότι αφορά τον 36χρονο και τον 50χρονο οι οποίοι είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες κι αυτοί αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι εντός της ημέρας.