Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει περισσότερη επιτήρηση για να μην ξανά υπάρξουν φωτιές στον ΟΕΔΑ Πεντακώμου και να βρεθεί οριστική λύση σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την λειτουργία της μονάδας, έδωσε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6.

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι αναμένει εντός της εβδομάδας πρόταση από την ανάδοχο εταιρεία η οποία θα βοηθήσει στο να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν κατά καιρούς στην μονάδα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί θα συνέλθει η Συντονιστική Επιτροπή των εννέα Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού για να ασχοληθεί με την τελευταία φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή από τα σκουπίδια και τα άχρηστα υλικά.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σε ανακοίνωση του με αφορμή την φωτιά στον ΟΕΔΑ, επισημαίνει ότι οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες είναι ανίκανες να επιβλέψουν τις οποιεσδήποτε ρυπογόνες διαδικασίες και τονίζει ότι οι αντιδράσεις των κοινοτήτων της περιοχής είναι απολύτως δικαιολογημένες.

Το Κίνημα κάνει παράλληλα έκκληση στην κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις στο θέμα της χωροθέτησης νέων ρυπογόνων εργοστασίων στη περιοχή (εργοστάσια παραγωγής ασφάλτου).