Ο αγώνας των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και περιοίκων που αντιδρούν για τα έργα ανακατασκευής του παιδότοπου στον Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού, από τον δήμο της πόλης, εξελίσσεται πλέον και ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, το Διοικητικό Δικαστήριο όρισε συνεδρία αύριο στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να ξεκινήσει η εξέταση της προσφυγής, που  περιλαμβάνει και αίτηση για έκδοση προσωρινού διατάγματος αναστολής εργασιών.

Την προσφυγή κατέθεσαν το σωματείο «Φίλοι της γης» και περίοικοι, με τη στήριξη του Κινήματος «ο Κήπος είναι δικός μας».

Σε αυτή προβάλλεται το επιχείρημα ότι θα προκληθεί μη αναστρέψιμη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον και ταυτόχρονα εγείρονται θέματα παρανομιών.

«Με κάθε μέρα που περνά και οι εργασίες συνεχίζονται, οποιαδήποτε ζημιά επεκτείνεται και καθίσταται ανεπανόρθωτη για το περιβάλλον και τον ιστορικό χώρο του δημόσιου κήπου Λεμεσού», υποστηρίζουν οι αιτητές.

Πηγή από τις τάξεις των διαμαρτυρομένων ανέφερε στο Κανάλι 6 πως είτε εκδοθεί είτε όχι το διάταγμα αναστολής εργασιών, οι προσπάθειες να σταματήσουν τα έργα θα συνεχιστούν, αφενός μέσω της εκδίκασης της ουσίας της προσφυγής στο Διοικητικό Δικαστήριο, αλλά και με την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων.

Όπως μας λέχθηκε, οι σελίδες που δημιούργησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κίνηση «ο κήπος είναι δικός μας», έχουν ήδη συγκεντρώσει εκατοντάδες ακόλουθους.

Από την πλευρά των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και περιοίκων μας επισημάνθηκε ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εργασιών που, κατά το Τμήμα Δασών, ήταν επιβλαβείς για τα προστατευόμενα δέντρα.

Καθώς και ότι η Τοπική Αρχή θα έπρεπε να δημοσιεύσει με ποιο τρόπο θα εκτελεστούν οι εργασίες απ’ εδώ και πέρα, ώστε να κοπάσουν οι αντιδράσεις, εφόσον δεν θα υπάρξει επηρεασμός του φυσικού περιβάλλοντος.

Επανέλαβαν δε, ότι επιβάλλεται να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση για το Μάστερ πλαν του Δημόσιου Κήπου καθώς και για τις εργασίες στον παιδότοπο, που περιλαμβάνονται σε αυτό.