Πρόταση για αύξηση των τιμών καυσίμων υπέβαλε στο “υπουργικό συμβούλιο” το “τμήμα καυσίμων” του «υπουργείου οικονομίας και ενέργειας».
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η πρόταση προνοεί την αύξηση της τιμής της βενζίνης 95 οκτανίων στις 8,68 λίρες Τουρκίας από 7,84, για τη βενζίνη 98 οκτανίων στις 8.84 τουρκικές λίρες από 7,99 και στις 8,34 τουρκικές λίρες για το ντίζελ από 7,30 ΛΤ.
 
Η αύξηση έρχεται να αντισταθμίσει τις συνεχείς υποχωρήσεις της τουρκικής λίρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
 
Εν τω μεταξύ το «συμβούλιο ανταγωνισμού» αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για τις προμηθεύτριες εταιρείες K-PET και Altınbaş Petrol Ltd. (Alpet Cyprus) για να εξακριβώσει αν παραβίασαν το «νόμο» περί ανταγωνισμού και θα παραδώσουν την έκθεσή τους σε διάστημα 30 ημερών.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι τερματίζουν την πώληση καυσίμων και γκαζιού μόλις αδειάσουν οι δεξαμενές τους, αφού κάνουν ζημιογόνες πωλήσεις. Η ανακοίνωση είχε προκαλέσει ουρές στα βενζινάδικα.
 
Ο πρόεδρος του συνδέσμου βενζινοπωλών, Λεβέντ Τσιαγντάλ είχε δηλώσει πως μετά την τελευταία αύξηση στα καύσιμα, η συναλλαγματική ισοτιμία της ΤΛ μειώθηκε ξανά και οι προμηθευτές καυσίμων ζητούν νέα αύξηση στις τιμές πώλησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ