Τη Λεμεσό, ως τουριστικό προορισμό, παρουσίασε στη διεθνή τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ «ΙΜΤΜ 2023», η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, η οποία φιλοξένησε επίσης δυο travel bloggers από το Ισραήλ στις εκδηλώσεις για το Καρναβάλι και τη Σαρακοστή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η ΕΤΑΛ συμμετείχε, στις 14 και 15 Φεβρουαρίου, στην τουριστική έκθεση της γειτονικής χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής που εφαρμόζει.

Η αγορά του Ισραήλ, προστίθεται, είναι πολύ σημαντική για την περιφέρεια Λεμεσού, και παρουσιάζει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, ενώ πέραν από τις τουριστικές αφίξεις, η Λεμεσός προσελκύει σημαντικό αριθμό επενδυτών από το Ισραήλ, οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον που προσφέρει η πόλη.

Στη διάρκεια της έκθεσης «ΙΜΤΜ 2023», έγιναν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και εννιά travel bloggers που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να προβάλουν τη Λεμεσό στους χιλιάδες ακολούθους τους.

Με το πέρας της έκθεσης προσκλήθηκαν στη Λεμεσό οι bloggers Liat Lavi και Galit Kedar, οι οποίες έζησαν την εμπειρία του Λεμεσιανού Καρναβαλιού στην κορύφωση των εορτασμών, ως επίσης και της Καθαράς Δευτέρας.

«Η τετραήμερη επίσκεψη άφησε εντυπωσιασμένες τις δύο travel bloggers οι οποίες ετοιμάζουν σειρά άρθρων στα Εβραϊκά, με στόχο την προώθηση του προορισμού για περιπέτεια και για οικογενειακές διακοπές», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΤΑΛ, ήδη υπάρχει συνεργασία για την περίοδο Φεβρουαρίου – Απριλίου, με το Bike Panel του Ισραήλ, που είναι μια πλατφόρμα για ποδηλάτες με 26.000 χρήστες το μήνα και στην οποίαν προωθούνται τόσο ο η Λεμεσός, όσο και οι ποδηλατικές διαδρομές στην περιφέρεια, με όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τις διακρίνουν.

Η ΕΤΑΛ υπογραμμίζει ότι τα μηνύματα για την τουριστική περίοδο του 2023 είναι αισιόδοξα και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τις προωθητικές προσπάθειες με σειρά επιπρόσθετων δράσεων που προγραμματίζει στην αγορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ