Στην προκήρυξη προσφορών για την ανέγερση νέας Τεχνικής Σχολής για τη Λεμεσό καθώς και παραρτήματος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στην ενορία Αγίος Νικόλαος στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών, προχώρησε χθες το  Υπουργείο Παιδείας.

Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 27 εκατομμύρια 715 χιλιάδες ευρώ και οι ενδιαφερόμενες Εργοληπτικές Εταιρείες, θα πρέπει να υποβάλουν  τις Προσφορές τους μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου του 2022,  οπότε και θα αποσφραγιστούν.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η διάρκεια των εργασιών θα είναι 36 μήνες και το έργο θα τύχει χρηματοδότησης από την ΕΕ.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο διευθυντής Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, Ηλίας Μαρκάτζιης πρόκειται για την ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την Α’ Τεχνική Σχολή της Λεμεσού που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025.

Σύμφωνα με το κ. Μαρκάτζιη η νέα Α’ Τεχνική της Λεμεσού θα έχει δυνατότητα να δεχτεί 700 μαθητές και το κτίριο της θα είναι υπερσύγχρονο με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και στόχος είναι να προσελκύσει παιδιά από την περιφέρεια.

Ως γνωστό οι χώροι που φιλοξενείται μέχρι σήμερα η Α’ Τεχνική στο κέντρο της Λεμεσού, θα δοθούν στο ΤΕΠΑΚ, όταν αυτή μετακινηθεί.