Προκηρύχθηκαν σήμερα από τον Δήμο Ύψωνα οι προσφορές για την ανάθεση της εκτέλεσης χωματουργικών εργασιών στο Βατί, προκειμένου να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα με τις φωτιές και τις αναθυμιάσεις στον πρώην σκυβαλότοπο, μέχρι την αποκατάστασή του.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος, Παντελής Γεωργίου, σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να κατακυρωθούν οι προσφορές και να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλος Ιουλίου.

Οι έντονες διαμαρτυρίες πολιτών για τις αναθυμιάσεις από φωτιές που μαίνονται κάτω από τους σωρούς των σκυβάλων στο Βατί, κυρίως στην περιοχή του Ύψωνα αλλά και σε άλλες περιοχές της ευρύτερης Λεμεσού (αναλόγως της κατεύθυνσης των ανέμων), ξεκίνησαν από πέρσι τον Απρίλιο.

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων είχε ενημερώσει παλαιότερα το Συμβούλιο Διαχείρισης απορριμμάτων ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 θα προκηρυχθεί η προσφορά για την αποκατάσταση του πρώην σκυβαλότοπου στο Βατί και οι εργασίες αναμενόταν να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ωστόσο, λόγω και της πανδημίας, υπάρχει καθυστέρηση στις διαδικασίες και η προκήρυξη των προσφορών, όπως μας ανέφερε και ο Δήμαρχος Ύψωνα, μετατίθεται το πιθανότερο αργές της νέας χρονιάς.

Χάρης Παναγιώτου