Πλούσιο ιστορικό με παρανομίες είχε ο 26χρονος που συνελήφθη χθες σε σχέση με την υπόθεση κλοπής μεγάλου αριθμού σφαιρών και φυσιγγίων από το εμπορευματοκιβώτιο αδειούχου οπλοπώλη στη Λεμεσό.

Εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου εκκρεμούσαν συνολικά τέσσερα δικαστικά εντάλματα σύλληψης για σοβαρές υποθέσεις που διαπράχθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Λεμεσό, ενώ για σκοπούς εντοπισμού του τα στοιχεία καθώς και η φωτογραφία του, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από την Αστυνομία

Συγκεκριμένα, εναντίον του 26χρονου είχε εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση ρίψης πυροβολισμών εναντίον οικίας στη Λεμεσό, Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 27ης του περασμένου Ιουλίου


Δεύτερο ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί εναντίον του, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, που διαπράχθηκε επίσης στη Λεμεσό, στις 11 Αυγούστου Τότε είχαν κλαπεί μεγάλο χρηματικό ποσό, αριθμός κοσμημάτων, τέσσερα κυνηγετικά όπλα και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί 4 πρόσωπα

Επίσης, εναντίον του 26χρονου, είχε εξασφαλιστεί μαρτυρία, βάσει της οποίας εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψής του, σχετικά με υπόθεση ρίψης πυροβολισμού εναντίον του οχήματος 23χρονου, την 1η Οκτωβρίου, στην περιοχή Γερμασόγειας.


Το πιο πρόσφατο δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 26χρονου εκκρεμούσε, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά και με την υπόθεση κλοπής μεγάλου αριθμού σφαιρών από εμπορευματοκιβώτιο, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, στη Λεμεσό.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και σύλληψη του καταζητούμενου, άρχισε το τελευταίο τριήμερο, μετά από μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης η Αστυνομία, αξιοποιώντας τις σχετικές πληροφορίες, προχώρησε σε έρευνα στην περιοχή της Αμαθούντας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε θαμμένος σε περιοχή της Λεμεσού, ένας οπλοβαστός, εντός του οποίου βρίσκονταν ένα έμφορτο περίστροφο, ένα αεροβόλο πιστόλι, 16 γκαζάκια αεροβόλου πιστολιού και 15,906 σφαίρες πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν για να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις και προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι σφαίρες.

Σημειώνεται πως η κλοπή διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 5-19 Οκτωβρίου, μετά από καταγγελία του 64χρονου αδειούχου οπλοπώλη, ο οποίος στις 20 Οκτωβρίου αντιλήφθηκε πως παραβιάστηκε εμπορευματοκιβώτιο που διαθέτει στη Λεμεσό.

Το δικαστήριο Λεμεσού, όπου οδηγήθηκε σήμερα ο ύποπτος, διέταξε την 8ήμερη προφυλάκισή του, χωρίς ο συνήγορός του να εγείρει ένσταση.