Φωτογραφία αρχείου

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία νέου περιφερειακού κοιμητηρίου της ευρύτερης Λεμεσού, όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, προσθέτοντας πως σύντομα αναμένεται να υπάρξει οριστική κατάληξη επί του ζητήματος, ώστε οι Λεμεσιανοί να αποκτήσουν νέο κοιμητήριο.

Σήμερα, στη μία μετά το μεσημέρι, ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Λεμεσού με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Χριστόδουλο Χατζηγεωργίου, στην παρουσία και του Δήμαρχου Κάτω Πολεμιδιών, Νίκου Αναστασίου, αφού το κοιμητήριο προορίζεται να δημιουργηθεί στα Πολεμίδια.

Όπως ανέφερε στον σταθμό μας ο κ. Νικολαΐδης, κατά τη συνάντηση επρόκειτο να εξεταστεί και επιτόπου ο χώρος του νεκροταφείου για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του εδάφους.

Ως γνωστόν, το Συμβούλιο των Δημάρχων της Λεμεσού, κατέληξε πρόσφατα, ομόφωνα, στη δημιουργία του νέου περιφερειακού κοιμητηρίου σε συγκεκριμένο τεμάχιο στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών, το κόστος για την απαλλοτρίωση του οποίου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και κατασκευής των απαραίτητων υποδομών, πέραν της επικύρωσης της καταλληλόλητας του χώρου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εκκρεμεί και μία έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η δημιουργία των υποδομών και διαχείριση του κοιμητηρίου θα ανατεθεί με τη μέθοδο του BOT σε στρατηγικό συνεργάτη, ενώ η κάλυψη του κόστους μέσα από μικρή φορολογία προς τους δημότες για κάποια χρόνια, θα τεθεί προς ψήφιση στα δημοτικά συμβούλια.

Σε δύο χρόνια θα πρέπει να είναι έτοιμο το νέο κοιμητήριο, διότι μέχρι τότε αυτό της Σφαλαγγιώτισσας θα είναι υπερπλήρες.

Χάρης Παναγιώτου