Τη λειτουργία κινηματογράφων, θεάτρων και αιθουσών θεαμάτων επιτρέπει διάταγμα που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου με άμεση ισχύ. Το διάταγμα περιλαμβάνει επίσης πρόνοιες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν επιβάτες οι οποίοι ταξιδεύουν προς τη Δημοκρατία και όσοι διακινούνται εντός των αεροδρομίων.
 
Σύμφωνα με το διάταγμα «επιτρέπεται η λειτουργία κινηματογράφων, θεάτρων και αιθουσών θεαμάτων σε κλειστούς χώρους, νοουμένου ότι τηρούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας».

Πρόνοιες για ταξιδιώτες 

Προβλέπεται επίσης ότι «όλοι οι επιβάτες, οι οποίοι ταξιδεύουν προς τη Δημοκρατία, και εμπίπτουν στις διατάξεις των Κανονισμών 2.7 έως 2.14, του περί  Λοιμοκαθάρσεως  (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του  Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος  (Αρ. 30), υποχρεούνται  να συμπληρώνουν την κάρτα ταξιδιού, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προνοούνται στην ιστοσελίδα www.cyprusflightpass.gov.cy».
 
Προστίθεται ότι «όλα τα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων επιβατών και προσωπικού που εισέρχονται και διακινούνται εντός των αεροδρομίων της Δημοκρατίας, οφείλουν να τηρούν τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδίδονται από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ