Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Όχι, με το βλαχοπαίδι του Καραμήτρου δεν έχω τίποτε. Οι πεντακόσιοι τόσοι μ’ αναστάτωσαν, που είδαν ευκαιρία το ανηφόρι της Βουλής. Αυτό το γένος των σύγχρονων Καραμήτρων δηλαδή, που πριν προλάβει να σταθεροποιήσει το περπάτημά τους στο κακοτράχαλο νησί μας, εμφανίστηκε με τη στόφα φτασμένου αθλητή στο δρόμο μάλιστα με τα εμπόδια.

Δεν πιστεύω πως αβασάνιστα πήραν τη μεγάλη απόφαση στη ζωή τους, οι «νέοι» υποψήφιοι. Μερικοί ήταν και προπονημένοι! Απλά έριξαν τα ζάρια, μήπως και «τους κάτσει». Ούτε ωθήθηκαν από τον δείκτη της αυτοπεποίθησης τους, ως απότοκο της ωρίμανσής τους. Παρά μόνο σύγκριναν εαυτόν με τα όσα σάπια φρούτα, αποδείχτηκαν ως τώρα στη Βουλή. Αυτών που… αναδείχτηκαν στο πόστο με την ψήφο ανώριμων και α-παίδευτων πολιτών. -«Γιατί εκείνοι είναι καλύτεροι από εμάς», γίνεται το βασικό τους σλόγκαν-επιχείρημα.

Ο υποψήφιος Καραμήτρος, όπως εμφανίστηκε επίσημα στην προεκλογική σκηνή, δικαιωματικά και με παράβολο από χθες, ζει με την ελπίδα των επιτευγμάτων του προσεχώς. Είναι το αστέρι που λάμπει ανάμεσα στους 55 άλλους σκυθρωπούς άρχοντες της Βουλής.

Αγορεύει και κατατροπώνει το φαύλο κατεστημένο, δεν μοιράζει φρούδες ελπίδες, ικανοποιεί δίκαια αιτήματα, είναι συνοδοιπόρος του βασανισμένου κόσμου κι ακούει συνεχώς τις ιαχές επιδοκιμασίας των υποστηρικτών του. Από τώρα, πριν καθίσει στο έδρανο…

Ο πάντα παρεξηγημένος Καραμήτρος, κι αυτός εδώ ο υπερφιλόδοξος κι απογειωμένος των ημερών μας, δεν έχει μάτια να δει πέραν της… πεφωτισμένης σκιάς του. Ελπίζει κατά βάθος στο απρόοπτο, στο όνειρο που θα διαρκέσει ακόμη 15 μέρες. Στο τέλος, πιστέψτε με, δεν θα απογοητευτεί. Με την αποτυχία του θα επαληθευτεί η αλήθεια του, πως στη Βουλή μπαίνουν πάντα οι χειρότεροι!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6