Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει για ανάδειξη και αναβάθμιση του Καταδυτικού Τουρισμού, έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών με αξιοποίηση ευρωπαϊκού κονδυλίου.

Η Πράξη ‘ΑΝΔΙΚΑΤ’, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A, Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020, καταπιάνεται με τη δημιουργία καταδυτικών διαδρομών σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και την ανάπτυξη δικτύου καταδυτικού τουρισμού.

Στο Δασούδι όπου βρίσκονται ποντισμένα από το 2014 δύο σκάφη, Lady Thetis και Constantis, καθώς και 11 κατασκευές και αμφορείς, στα πλαίσια της Πράξης Ανδικατ, το ΤΑΘΕ έχει τοποθετήσει την Εκπαιδευτική Πλατφόρμα ‘Αγία Τριάς’, έχουν δημιουργηθεί κόλποι, πρόβολοι και σχίσματα ως η σύνθεση ‘Γαία’, ενώ η ΕΤΑΛ προχώρησε στην κατασκευή σύνθεσης γλυπτών τα οποία  ποντίστηκαν σήμερα ως επιπρόσθετο στοιχείο του τεχνητού υφάλου.

Το έργο αφορά απεικόνιση δύο καρναβαλίστικων μασκών (σε ένα ενιαίο έργο), παρουσιάζοντας στοιχεία της τοπικής παράδοσης και αναδεικνύοντας το Λεμεσιανό καρναβάλι που έχει ιδιαίτερη ιστορία και σημασία για την περιοχή. Η δημιουργία τρισδιάστατου σχεδίου για το έργο έγινε από τον Interior Designer/Artist Γιώργο Μουρούζη, η κατασκευή του γλυπτού, σε μέγεθος 3.20 X 2.50μ κάθε μάσκα, έγινε από την γλύπτρια Γιώτα Ιωαννίδου, τη στατική μελέτη και επίβλεψη του έργου είχε ο Πολιτικός Μηχανικός Δημήτρης Χριστοφή, ενώ την πόντιση πραγματοποίησε η εταιρεία Semesco.

Στη θαλάσσια περιοχή Δασούδι έχουν δημιουργηθεί τέσσερις καταδυτικές διαδρομές. Μία γραμμική κολυμβητική διαδρομή στη ρηχή παράκτια ζώνη, στη Βόρεια πλευρά, κατά μήκος των επτά κυματοθραυστών, μια κυκλική/σπιράλ διαδρομή γύρω από τη μηχανότρατα Constantis, μια κυκλική/σπιράλ διαδρομή γύρω από το επιβατικό πλοίο Lady Thetis, και μια κυκλική καταδυτική διαδρομή με έντεκα κατασκευές που βρίσκονται ποντισμένες στην περιοχή του τεχνητού υφάλου.

Ανάμεσα στις δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνεται επίσης η εγκατάσταση μιας συσκευής για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, στην παραλία Δασούδι, πλησίον του τεχνητού υφάλου και η αγορά θόλου χωρητικότητας 25 ενηλίκων ή 40 παιδιών για προβολή ταινίας 180⁰ για τον βυθό.

Κύπριοι εταίροι στην Πράξη Ανδικατ, εκτός από την ΕΤΑΠ Λεμεσού είναι το Ωκεανογραφικό Κέντρο Κύπρου, το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών και το Τμήμα Αρχαιοτήτων.