Η Ζέτα ήταν η Υπουργός του κόσμου, η αγάπη του την τροφοδοτούσε με δύναμη να συνεχίζει και να βρίσκει τρόπους και λύσεις και έβαλε τον πήχη ψηλά για όλους αναφέρει σε γραπτή δήλωση η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση.

Προσθέτει ότι η δική της προσωπική ευθύνη είναι τεράστια για να τηρήσει την υπόσχεση που της έδωσε, δηλαδή να δουλέψει με όλες της τις δυνάμεις, με συνέπεια και ευαισθησία για να είναι διπλά στον συνάνθρωπο μας που τόσο αγαπούσε, και που τόσο την αγάπησε.

Στην δήλωσή της παραθέτει λόγια της εκλιπούσας: «Αναστασία, έχουμε επιλεγεί από τον Προέδρο ανάμεσα σε χιλιάδες για να υπηρετήσουμε τον κόσμο. Είμαι σίγουρη ότι έχει και άλλους άξιους, αλλά σε εμάς δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Έχουμε χρέος έναντι του Προέδρου που μας εμπιστεύτηκε και διπλή ευθύνη προς τον κόσμο. Από τις πολιτικές μας επηρεάζονται χιλιάδες. Να έχεις έγνοια τον κόσμο…».

Η κ. Ανθούση σημειώνει ότι αυτή την έγνοια και την αγάπη της Ζέτας για τον κόσμο είδε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν ανάδειξε την αναγκαιότητα της δημιουργίας Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Την χαρακτήρισε ακούραστη, με ενσυναίσθηση, με σεβασμό και αγάπη για τον άνθρωπο, σημειώνοντας ότι για την Ζέτα κανένας δεν περίσσευε στη διαμόρφωση πολιτικών και μέσα από τον κοινωνικό διάλογο, με υψηλό το αίσθημα δικαίου, έβρισκε πάντα τον τρόπο.

Αναφέρει ακόμη ότι εξαιτίας του οράματός της και του αισθήματος ευθύνης σήμερα μπορούμε να είμαστε περήφανοι για κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, για το ΕΕΕ, για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, για το Σπίτι του Παιδιού, για τη στοχευμένη επιδοματική πολιτική, για τα σπιτάκια στην κοινότητα και την αποϊδρυματοποίηση των ΑμεΑ, για την ανάπτυξη πληθώρας νέων προγραμμάτων από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για τη στήριξη της τρίτης ηλικίας και τόσα άλλα.

Η Υφυπουργός σημειώνει ότι η θλίψη είναι απερίγραπτη και η ανάγκη να της μιλήσει μεγάλη, προσθέτοντας ότι δεν θα αποχαιρετίσει τη Ζέτα, «γιατί οι συμβουλές της, το έργο της, ο τρόπος ζωής της και η έντονη της προσωπικότητα θα είναι συνοδοιπόροι σε κάθε μου βήμα».