Στην διαδικασία ετοιμασίας αρχιτεκτονικών σχεδίων για την κατασκευή Πολυδύναμου Κέντρου βρίσκεται ο Δήμος Έγκωμης.

Μετά από σχετικό ερώτημα ακροατή το Κανάλι 6 απευθύνθηκε για το θέμα στον δήμαρχο Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου, ο οποίος δήλωσε στον Σταθμό μας, ότι έχει προγραμματιστεί η ανέγερση του κέντρου, στο οποίο θα στεγαστούν η στέγη ηλικιωμένων και η παιδική λέσχη.

Και τα δύο προγράμματα προσφέρονται από τον δήμο σε ενοικιαζόμενο χώρο. Στην Λέσχη Ηλικωμένων προσφέρονται διάφορα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την κοινωνικοποίηση και δραστηριοποίηση των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Οι λέσχη ηλικιωμένων προσφέρει σήμερα υπηρεσίες σε περίπου δεκάδες άτομα.

Στην παιδική λέσχη που δέχεται παιδιά κατόπιν αίτησης στον Δήμο, προσφέρονται υπηρεσίες φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά, μετά τις ώρες των πρωϊνών μαθημάτων στα σχολεία.

Ο Δήμαρχος Έγωμης ανέφερε ακόμα ότι ο δήμος έχει αρχίσει παράλληλα και την διαδικασία του διαγωνισμού, για ανέγερση του ιδιόκτητου Πολυδύναμου κέντρου σε γη που ανήκει στον δήμο, η οποία βρίσκεται δίπλα από το κέντρο υγείας της Έγκωμης.

Θα ετοιμαστούν οι όροι των προφορών, όπως είπε ο κ. Κυριάκου, και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται ότι θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στον καλύτερο προσφοροδότη.

Σε ό,τι αφορά άλλα ερωτήματα δημοτών της Έγκωμης δεν κρίνεται απαραίτητο ο δήμος να αποκτήσει ιδιόκτητο δημοτικό μέγαρο, αφού από τον Ιούνιο του 2024 θα γίνει συνένωση του δήμου έγκωμης με τους δήμους της μείζονος Λευκωσίας.