Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης έξι ετών σε άνδρα ηλικίας 64 ετών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση εισαγωγής 6 κιλών και 640 γραμμαρίων κάνναβης, που εντοπίστηκαν σε ταχυδρομικό δέμα τον Απρίλιο του 2022.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «η ποσότητα κάνναβης εντοπίστηκε σε πακέτο που είχε φτάσει σε ταχυδρομείο στη Λάρνακα, τον Απρίλιο, 2022. Στις 12 Απριλίου, ο 64χρονος μετέβη στο ταχυδρομείο για να παραλάβει το πακέτο, το οποίο όμως δεν του παραδόθηκε, αφού δεν είχε στην κατοχή του δελτίο ταυτότητας για επιβεβαίωση των στοιχείων του ως παραλήπτης».

Προστίθεται ότι «οι κινήσεις του 64χρονου θεωρήθηκαν ύποπτες, με αποτέλεσμα το πακέτο να ελεγχθεί. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε, ότι εντός του χαρτοκιβωτίου υπήρχαν κρυμμένες ανάμεσα σε ρουχισμό, έξι συσκευασίες νάιλον, οι οποίες περιείχαν συνολικά 6 κιλά και 640 γραμμάρια κάνναβης».

Σημειώνεται ότι «ο 64χρονος εντοπίστηκε αργότερα την ίδια μέρα από μέλη της Αστυνομίας και ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι μετέβη στο ταχυδρομείο με σκοπό να παραλάβει το πακέτο. Ο άνδρας συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε σε άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας».

Με οδηγίες του Μόνιμου Κακουργιοδικείου ο 64χρονος παρέμενε υπό κράτηση ως υπόδικος, ενώ σήμερα το Σώμα του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών με ισχύ από τις 12 Απριλίου 2022, όταν δηλαδή είχε τεθεί υπό κράτηση.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ.

Πηγή: ΚΥΠΕ