Χωρίς να διευκρινιστεί μέχρι σήμερα, ποιο ήταν το κίνητρο της δολοφονίας του 75χρονου ταπετσέρη Ζαχαρία Πέτρου, έπεσε σήμερα η αυλαία της εκδίκασης της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού.

Το δικαστήριο επέβαλε το πρωί ποινή φυλάκισης δεκαπέντε ετών στον 39χρονο κατηγορούμενο για τον φόνο του σπιτονοικοκύρη του.

Το θύμα υπέκυψε δύο μήνες από την ημέρα που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον ενοικιαστή του.

Ο 75χρονος αρχικά νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην εντατική του Νοσοκομείου Λευκωσίας σε κρίσιμη κατάσταση. Αφού εξήλθε από την εντατική μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λεμεσού και ακολούθως στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, όπου απεβίωσε το απόγευμα της Πέμπτης, 2 Δεκεμβρίου 2021.

Η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου εντός της μικρής επιχείρησης που διατηρούσε το θύμα με τον συνέταιρο του, επί της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ στη Λεμεσό.

Το θύμα δέχθηκε ανελέητο γρονθοκόπημα και κλοτσιές στο πρόσωπο από τον 39χρονο.

 Ο κατηγορούμενος είχε παραδεχθεί το σοβαρότερο αδίκημα που αντιμετωπίζει, αυτό της ανθρωποκτονίας, ότι δηλαδή με παράνομη πράξη επέφερε τον θάνατο του 75χρονου, γρονθοκοπώντας και κλοτσώντας τον στο κεφάλι.

Σε προηγούμενη διαδικασία και σε ενδιάμεση απόφαση το Κακουργιοδικείου απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, περί μειωμένου καταλογισμού, ισχυρισμοί που τέθηκαν κατά τον μετριασμό της ποινής.