Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα σωρευτική ποινή φυλάκισης 14 ετών σε άνδρα ηλικίας 46 χρόνων, μετά από δική του παραδοχή, για αδικήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου 2014 και Αυγούστου 2017.

Σε ανακοινωθέν του Κακουργιοδικείου αναφέρεται πως «τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά παράβαση διατάξεων του περί πρόληψης και καταπολέμησης της σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας νόμου. Παράλληλα, εκδόθηκε διάταγμα με το οποίο μεταξύ άλλων, απαγορεύεται στον κατηγορούμενο για τα επόμενα 20 χρόνια από σήμερα, να προσφέρει οποιεσδήποτε υπηρεσίες σε παιδιά, να εργοδοτηθεί ή να απασχοληθεί σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά και να διαμένει σε χώρο διαμονής παιδιών ή σε χώρο ο οποίος γειτνιάζει με τον τόπο άλλων παιδιών, είτε με οργανωμένους χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά».

Όπως επισημαίνεται, «τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου 2014 και Αυγούστου 2017 στην επαρχία Λάρνακας και συνίσταντο στην επίδειξη και άγγιγμα των γεννητικών οργάνων του κατηγορουμένου προς κάποια από τα ανήλικα θύματα, την προβολή πορνογραφικού υλικού και την βιντεογράφηση από τον κατηγορούμενο, ενός εκ των θυμάτων σε πορνογραφική σκηνή. Δεν υπήρξε κατηγορία για διανομή προς τρίτα πρόσωπα, του πορνογραφικού υλικού που ο ίδιος ο κατηγορούμενος βιντεογράφησε».

Στην ανακοίνωσή του το Κακουργιοδικείο αναφέρει ακόμα ότι «κατά την επιβολή της ποινής έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου καθώς και την παραδοχή του που είχε σαν αποτέλεσμα να μην κληθούν ως μάρτυρες τα ανήλικα θύματα και να καταθέσουν ενώπιον του Δικαστηρίου, κάτι που αναγνωρίζεται από τη νομολογία ως μετριαστικός παράγοντας».

Πηγή: ΚΥΠΕ