Ποινές φυλάκισης 9 χρόνων και 7 χρόνων επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε 32χρονο και 31χρονο, αντίστοιχα, σε σχέση με την υπόθεση του εργαστηρίου μεθαμφεταμίνης που εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2020.

Ο 32χρονος κρίθηκε ένοχος σε κατηγορίες που αφορούσαν στην παραγωγή μισού κιλού μεθαμφεταμίνης, ενώ ο 31χρονος σε κατηγορίες που αφορούν στην παραγωγή 15 γραμμαρίων μεθαμφεταμίνης. Ωστόσο, στην επιμέτρηση της ποινής του λήφθηκε υπόψη και η υπόθεση εμπρησμού αίθουσας τεκμηρίων του δικαστηρίου Λεμεσού, για την οποίαν ο 31χρονος παραδέχθηκε ότι ήταν το πρόσωπο που έδωσε τις οδηγίες, ενώ βρισκόταν υπόδικος στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως, την περασμένη Δευτέρα, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης επτά χρόνων σε 33χρονο, ο οποίος είχε παραδεχθεί ότι συμμετείχε στον εμπρησμό της αίθουσας τους δικαστηρίου, εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου», ενώ δυο ακόμη άτομα καταζητούνται.

Σε άλλα δυο πρόσωπα που κατηγορούνταν για την υπόθεση του εργαστηρίου μεθαμφεταμίνης και συγκεκριμένα για το αδίκημα της παράνομης κατοχής πρόδρομων ουσιών, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, την οποία έχουν ήδη εκτίσει από την ημέρα κράτησης τους.

Για την ίδια υπόθεση, σε παλαιότερη  διαδικασία, είχαν επιβληθεί επίσης ποινές φυλάκισης, έξι και τριών χρόνων, σε δυο γυναίκες, οι οποίες μετατράπηκαν σε μάρτυρες κατηγορίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ