Οι περισσότεροι Γάλλοι ψήφισαν στις Προεδρικές εκλογές για να μην εκλεγεί η Μαρίν Λεπέν κάτι που οδήγησε στη νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου Σταύρος Τομπάζος.

Σημείωσε ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι κρίσιμη καθώς θα υπάρξει προβληματισμός σε σχέση με μεγάλα οικονομικά ζητήματα όπως η διαχείριση του δημόσιου χρέους της Ευρώπης.

Ο λέκτορας του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου Δημήτρης Τριμιθιώτης ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στις οποίες γίνονται συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων. Για αυτό το λόγο όπως είπε είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να διοριστεί από τον κ. Μακρόν ο ηγέτης της αριστεράς Μελανσόν στην θέση του πρωθυπουργού.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν πρόσθεσε ο κ. Τριμιθιώτης, ενδεχομένως θα προσπαθήσει την ισχυροποίηση του ρόλου της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και σε σχέση με την Γερμανία.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ.