Με ανακοίνωση της η ΚΟΠ ενημερώνει ότι σήμερα η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου αρχίζει την προετοιμασία της ενόψει των αγώνων με Μαυροβούνιο και Αζερμπαϊτζάν, που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Επίσης σε σχέση με την αρχική κλήση του Γιόχαμ Βάλεμ, εκτός αποστολής τέθηκαν οι Αλεξάντερ Γκόγκιτς και Γιώργος Εφραίμ. Ο Γκόγκιτς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ ο Εφραίμ είναι τραυματίας. Κλήθηκε και θα είναι παρών στη σημερινή προπόνηση ο Ανδρέας Αβραάμ. 

Αναλυτικά:

Σήμερα στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών για τον αγώνα με το Μαυροβούνιο το ερχόμενο Σάββατο στις 19:00 στο ΓΣΠ. Θα ακολουθήσει και δεύτερος εντός έδρας αγώνας, την Τρίτη στις 21:45 με το Αζερμπαϊτζάν. 

Η σημερινή, είναι και η πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του νέου Ομοσπονδιακού προπονητή Γιόχαν Βάλεμ. Ο κ. Βάλεμ, με συνεργάτες τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη (βοηθός προπονητής), Αριάν Μπεκιάι (προπονητής τερματοφυλάκων) και Γιώργο Γεωργίου (γυμναστής) θα προσπαθήσουν να προετοιμάσουν την ομάδα στον καλύτερο δυνατό βαθμό, ενόψει των πρώτων υποχρεώσεων στη νέα διοργάνωση του Nations League. 

Σε σχέση με την αρχική κλήση, εκτός αποστολής τέθηκαν οι Αλεξάντερ Γκόγκιτς και Γιώργος Εφραίμ. Κλήθηκε και θα είναι παρών στη σημερινή προπόνηση ο Ανδρέας Αβραάμ. 

Χθες, όλοι οι ποδοσφαιριστές, τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και το προσωπικό υποβλήθηκαν σε COVID-19 test και όλα ήταν αρνητικά.

Όλες οι προπονήσεις της Εθνικής μας θα είναι κλειστές, με εξαίρεση τις προπονήσεις την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα των Συνεντεύξεων Τύπου και των ανοικτών για τα ΜΜΕ προπονήσεων:

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου
12:00 Συνεδριακό ΓΣΠ, Συνέντευξη Τύπου Εθνικής Κύπρου για τον αγώνα με το Μαυροβούνιο.
19:45 Προπόνηση Εθνικής Κύπρου στο ΓΣΠ (ανοικτή για 15 λεπτά).
17:15 Συνεδριακό ΓΣΠ, Συνέντευξη Τύπου Εθνικής Μαυροβουνίου
18:00 Προπόνηση Εθνικής Μαυροβουνίου στο ΓΣΠ (ανοικτή για 15 λεπτά)

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου
19:00 Αγώνας Κύπρος – Μαυροβούνιο

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου
12:00 Συνεδριακό ΓΣΠ, Συνέντευξη Τύπου Εθνικής Κύπρου για τον αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν.
20:45 Προπόνηση Εθνικής Κύπρου στο ΓΣΠ, ανοικτή για 15 λεπτά.
18:30  Συνεδριακό ΓΣΠ, Συνέντευξη Τύπου Εθνικής Αζερμπαϊτζάν
19:00 Προπόνηση Εθνικής Αζερμπαϊτζάν στο ΓΣΠ ανοικτή για 15 λεπτά.

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου
21:45 Αγώνας Κύπρος – Αζερμπαϊτζάν.