Άλλαξε η κατεύθυνση του ανέμου, από δυτικό σε βορειοδυτικό, με αποτέλεσμα η φωτιά που μαίνεται ακόμα ανεξέλεγκτη στον Λιμνίτη να μπορεί να περάσει μερικώς και στις ελεύθερες περιοχές, είπε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

“Προηγουμένως ήταν δυτικοί οι άνεμοι και πήγαινε ανατολικά, παράλληλα με την ακτογραμμή, ενώ τώρα άλλαξε η κατεύθυνση του ανέμου, είναι βορειοδυτική, που σημαίνει ότι μερικώς μπορεί να έρθει προς τις ελεύθερες περιοχές”, είπε, σημειώνοντας ότι η φωτιά τώρα κινείται νοτιοανατολικά.

Σημείωσε ότι το Τμήμα Δασών παρακολουθεί τις εξελίξεις “για να επιδείξουμε ετοιμότητα με επίγειες πλέον δυνάμεις”, ανέφερε.

Ο κ. Αλεξάνδρου είπε επίσης ότι το αεροπλάνο που έστειλε η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να εκτελεί ρίψεις μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, ενώ ακόμα δεν υπάρχει απάντηση από την τ/κ πλευρά για την αποστολή επίγειων δυνάμεων.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι, έχοντας υπόψη και τη βλάστηση, η φωτιά μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο απόψε. “Διαφορετικά, αύριο ενδεχομένως τα πράγματα να είναι χειρότερα και με πιθανότητα να κινηθεί και προς τις ελεύθερες περιοχές”.

Τέλος, διευκρίνισε ότι, εξ όσων γνωρίζει, πρόκειται για δασική περιοχή και δεν κινδυνεύουν οικίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ