Για πιθανή κυβερνοεπίθεση με στόχο χρήστες της πύλης ΓεΣΥ κάνει λόγο ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, ο οποίος ενημερώνει το κοινό ότι κυκλοφορεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κακόβουλο ηλεκτρονικό μήνυμα με τίτλο «ΓΕΣΥ: Τρίτη δόση εμβολίου τύπου mRNA κατά της COVID-19» με φαινομενικό αποστολέα τη διεύθυνση [email protected].

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΥ αναφέρει πως το εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα «είναι ψευδές» και δεν έχει αποσταλεί από ή εκ μέρους του Οργανισμού ή άλλου επίσημου φορέα.

Συστήνει στο κοινό όπως αποφεύγει να ανοίξει το εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα και να προχωρά άμεσα στη διαγραφή του, ώστε να αποφευχθεί πιθανή υποκλοπή των στοιχείων των χρηστών ή άλλων δυσάρεστων επιπτώσεων από πιθανή μόλυνση των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών με κακόβουλο λογισμικό.

Σημειώνει ακόμα ότι λόγω της διαδικασίας διπλού παράγοντα ταυτοποίησης (όνομα χρήστη/κλειδάριθμος + κωδικός μέσω SMS) που εφαρμόζεται για τη πρόσβαση στη Διαδικτυακή Πύλη του ΓεΣΥ, δεν υφίσταται άμεσος κίνδυνος διαρροής των Προσωπικών Δεδομένων των χρηστών της Πύλης.

Τέλος, αναφέρει ότι έχει ήδη προχωρήσει σε ενημέρωση της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) για το εν λόγω περιστατικό.