Γνωριμία με θαλάσσια σπορ για νέους τρίτων χωρών, που διαμένουν μόνιμα στη Λεμεσό, περιλάμβανε σειρά δραστηριοτήτων του έργου “Δίκτυο Μεσογειακών Διαπολιτισμικών Πόλεων: Νεολαία – Αθλητισμός – Ένταξη 2021”, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Οκτώβριο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, σε συνεργασία με τους Ναυτικούς Ομίλους Λεμεσού, Αμμοχώστου και Μέσα Γειτονιάς, στις 9 και 16 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια και παρουσιάσεις, για νέους των τρίτων χωρών, οι οποίοι, μαζί με νέους από την Κύπρο, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να δοκιμάσουν διάφορα θαλάσσια σπορ.

“Βασισμένες στη συνεργασία, το διάλογο, την ομαδική εργασία και τη φιλία μεταξύ των συμμετεχόντων, οι τοπικές οργανώσεις-εταίροι, παρείχαν στους νεαρούς συμμετέχοντες μια εισαγωγή στα ναυταθλήματα”, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Το έργο Mediterranean Intercultural Cities Network συντονίζεται από το Δήμο Λεμεσού και σ΄ αυτό συμμετέχουν οι δήμοι Ιωάννινων και Χάιφας. Η χρηματοδότηση των δράσεων γίνεται από το Πρόγραμμα Διαπολιτισμικών Πόλεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο οποίο η Λεμεσός είναι μέλος από το 2010.

Το πρόγραμμα Διαπολιτισμικές Πόλεις υποστηρίζει τις πόλεις στην αναθεώρηση των πολιτικών τους μέσω μιας διαπολιτισμικής οπτικής, καθώς και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων διαπολιτισμικών στρατηγικών ώστε να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της πολιτισμικής διαφορετικότητας.