Ομαλά κύλησε μέχρι στιγμής η επιστροφή των τελειόφοιτων μαθητών των λυκείων και των τεχνικών σχολών, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που επέστρεψαν στα σχολεία μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε λύκεια της Λευκωσίας, ανέφερε πως οι μαθητές φαίνεται να προσαρμόστηκαν στη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε ο κορωνοϊός.

Η προσέλευση των μαθητών, σύμφωνα με τον κύριο Προδρόμου, ήταν καθολική, αφού ανήλθε στο 95%.

Το υπόλοιπο 5%, όπως εξήγησε, είναι παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τα οποία παρακολουθούν το μάθημα μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ο Υπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε Λύκειο της Λευκωσίας, ανέφερε ότι πρώτιστης σημασίας είναι να τηρούνται όλες οι υγειονομικές προφυλάξεις και να γίνει συνείδηση όλων η υπεύθυνη συμπεριφορά.

Αναφερόμενος στο θέμα των θερμομετρήσεων μαθητών, ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε πως το πρωτόκολλο αναφέρει ότι αυτές θα γίνονται περιοδικά και δειγματοληπτικά.

 Όσον αφορά τις μάσκες, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι υπάρχουν στα σχολεία, αλλά δεν είναι υποχρεωτική η χρήση τους.

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι τα πράγματα κυλούν ομαλά και οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει θα αντιμετωπίζεται, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, στο σύνολο των σχολείων σήμερα έχουν παρουσιαστεί 7,775 παιδιά, με τα 5.600 εξ αυτών να είναι στα Λύκεια, τα 1.300 στις Τεχνικές Σχολές και τα υπόλοιπα στις ιδιωτικές σχολές.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε, τέλος, πως τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των παγκύπριων εξετάσεων.

Νίτσα Παύλου