Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης, οι προπονήσεις των ομάδων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τον Μάιο. Επίσης ανέφερε ότι, υπό προϋποθέσεις, στις αρχές Ιουνίου θα μπορούσαν να αρχίσουν οι αγώνες του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι σε πρώτη φάση θα μπορούσαν να αρχίσουν οι προπονήσεις, εφόσον γίνονται σε ανοικτούς χώρους και δεν υπάρχει σωματική επαφή, εξηγώντας ότι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλο έως ότου οι συνθήκες γίνουν πιο ασφαλείς.

Παιχνίδι που να μαρκάρει ο ένας τον άλλον και να υπάρχει σωματική επαφή, τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο, είναι επικίνδυνο, σημείωσε.

Επιπλέον, ο καθηγητής είπε ότι οι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να αλλάζουν ενδυμασία στις κερκίδες, που είναι ανοικτός χώρος, ενώ για μπάνιο θα μπορούσαν κάποιοι να πάνε σπίτι τους ή να κάνουν με τη σειρά στα αποδυτήρια.

Σε δεύτερη φάση, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, «εφόσον δεν έχουμε πρόβλημα μετάδοσης του ιού, θα μπορούσε κάποιος να σκεφθεί ότι και η σωματική επαφή δεν είναι πρόβλημα πλέον».

Τότε, αρχές Ιουνίου θα μπορούσαν να αρχίσουν και οι αγώνες του πρωταθλήματος, αλλά κεκλεισμένων των θυρών αρχικά, εκτίμησε ο Πέτρος Καραγιάννης.