Περιβαλλοντικά βραβεία απονεμήθηκαν σε τρεις κοινότητες της επαρχίας Λεμεσού, το Πισσούρι, το Πραστειό Αυδήμου και τον Λουβαρά σε εκδήλωση βράβευσης των πράσινων πόλεων και κοινοτήτων της Κύπρου για το 2019 που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η κοινότητα Λουβαρά βραβεύθηκε στην κατηγορία «κλιματική αλλαγή, περιβαλλοντικά πρότυπα και διακυβέρνηση» για τη μελέτη που έγινε για την περιβαλλοντική αξιολόγηση της κοινότητας ως προς τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε στον σταθμό μας ο κοινοτάρχης Λουβαρά Πανίκος Καρκαλλή, με βάση τα μετρήσιμα αποτελέσματα της μελέτης, η κοινότητα θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το όραμά της, δηλαδή να καταστεί η κοινότητα με τις πράσινες υποδομές για άτομα με αναπηρίες και πιο συγκεκριμένα με τη δημιουργία μονοπατιού της φύσης για ΑμεΑ.

Στην κοινότητα Πισσουρίου απονεμήθηκε βραβείο στην κατηγορία «αειφόρος τουρισμός» για  τη χαρτογράφηση ποδηλατικών διαδρομών και διαδρομών πεζοπορίας της ευρύτερης περιοχής Πισσουρίου.

Μιλώντας στο Κανάλι 6, ο κοινοτάρχης Πισουρίου Λάζαρος Λαζάρου δήλωσε ότι έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο με διάφορες διαδρομές για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν μέσω συγκεκριμένης διαδρομής όμορφα σημεία της κοινότητας.

Το Πραστειό Αυδήμου, όπως μας ανέφερε ο κοινοτάρχης Μιχαλάκης Μιχαήλ, βραβεύθηκε στην κατηγορία «πολιτισμός και περιβάλλον» για τη μελέτη του μονοπατιού της φύσης Μούζουρου, μέσω του οποίου κάποιος μπορεί να επισκεφθεί μνημεία της κοινότητας, να δει παραδοσιακά σπίτια και να επισκεφθεί περιοχές περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Χρυστάλλα Νικολάου