Έκλεισε χθες βράδυ το καρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού μετά την ενημέρωση ότι φροντιστής – βοηθός θαλάμου είναι θετικός στον κορωνοϊό. Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα, διαβεβαιώνει στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του νοσοκομείου.

Όπως είπε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ των Επαρχιών Λεμεσού – Πάφου, Χρίστος Νικολάου «αναγκαστήκαμε χθες βράδυ να απομονώσουμε τον καρδιολογικό θάλαμο για την ασφάλεια όλων και έκλεισε το επισκεπτήριο. Σήμερα θα γίνουν εξετάσεις σε ασθενείς και στο προσωπικό που έγινε ιχνηλάτηση».

Αν φορούσε μάσκα και γάντια όπως προβλέπεται, συνέχισε ο κ.Νικολάου, τότε το πρόβλημα θα είναι περιορισμένο και πρόσθεσε ότι «περιμένουμε να δούμε την κατάσταση σήμερα το πρωί και να την αξιολογήσουμε ώστε να προχωρήσουμε με απολυμάνσεις, με θέματα που αφορούν τις εξετάσεις προσωπικού και νοσηλευόμενων».

Πάντως, σημείωσε, με την εμπειρία που αποκτήθηκε όλους τους προηγούμενους μήνες της πανδημίας, «υπάρχει περισσότερη ευελιξία» στην αντιμετώπιση των όποιων περιστατικών.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο φροντιστής θαλάμου είχε επιστρέψει από το εξωτερικό και μετέβη στην εργασία του πριν την επιβεβαίωση του τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ των Επαρχιών Λεμεσού – Πάφου δήλωσε πως «αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα και θα το δούμε σήμερα σε συνάντηση διεύθυνσης και προσωπικού».

«Επανειλημμένα έχουν δοθεί οδηγίες και γραπτές και προφορικές, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν κάποια κενά που πρέπει να διορθώσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Νικολάου.