Μαίνεται για πάνω από δώδεκα ώρες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα (της Πέμπτης) σε εργοστάσιο με ανακυκλώσιμα υλικά στο Γέρι και η οποία δημιούργησε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού πάνω από την περιοχή.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μάχη για να κατασβήσουν την πυρκαγιά, ωστόσο, λόγω του είδους των υλικών που καίγονται, κάτι τέτοιο δεν κατέστη μέχρι στιγμής δυνατό.

Στη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν δεκαεπτά πυροσβεστικά οχήματα, δέκα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ένα από το Τμήμα Δασών. Συνολικά εργάζονται 53 μέλη της Πυροσβεστικής από τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και την ΕΜΑΚ. Επιπρόσθετα άλλα τέσσερα βυτιοφόρα οχήματα από Επαρχιακή Διοίκηση και Τμήμα Δασών, συμβάλλουν στην όλη επιχείρηση.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κεττής, μεταξύ των υλικών που καίγονται είναι πέραν των ανακυκλώσιμων υλικών οχήματα, με την Πυροσβεστική να προβαίνει σε ρίψεις αφρού για κατάσβεση της φωτιάς.

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση προτρέποντας το κοινό να αποφεύγει να βρίσκεται κοντά στον χώρο της πυρκαγιάς, λόγω των πυκνών καπνών και των αναθυμιάσεων που διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα.