Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκάλεσε το «λουτρό αίματος» από την διπλή επίθεση αυτοκτονίας χθες το απόγευμα στην Καμπούλ
Ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ έχει φθάσει τους 103 νεκρούς, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Wall Street Journal.                                                                      Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, νεκροί είναι τουλάχιστον 90 Αφγανοί και τουλάχιστον 13 μέλη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και 28 ταλιμπάν.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με ανάρτηση στον λογαριασμό της εξτρεμιστικής, τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Telegram.

Μπαίντεν: Συνεχίζουμε την εκκένωση

Μερικές ώρες μετά την πολυαίμακτη επίθεση στην Καμπούλ ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση εκκένωσης αμερικανών πολιτών, ξένων και Αφγανών που τους βοήθησαν θα «συνεχιστεί». «Η Αμερική δεν θα αφεθεί να εκφοβιστεί», επέμεινε. «Δεν θα αφεθούμε να αποθαρρυνθούμε από τους τρομοκράτες. Δεν θα επιτρέψουμε να σταματήσει η αποστολή μας. Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση εκκένωσης».

Η Κύπρος καταδικάζει

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει πως “καταδικάζουμε με τον πιο έντονο δυνατό τρόπο τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με πολυάριθμα θύματα ανάμεσα σε αθώους πολίτες και αυτούς που προσπαθούν να τους βοηθήσουν”.                                              “Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με όλους αυτούς που έχουν επηρεαστεί. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων”, σημειώνει το Υπουργείο Εξωτερικών.